Miriam Michels

Miriam Michels

 

GZ-psycholoog BIG
Eerstelijnspsycholoog NIP
Psychosociaal oncologietherapeut (NVPO)
EMDR Europe practitioner (VEN)

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag
BIG-nummer: 39003683825
[javascript protected email address]


Over mij

Mijn loopbaan ben ik begonnen als verpleegkundige in het algemeen ziekenhuis. In 1993 ben ik afgestudeerd in de neuro- en revalidatiepsychologie aan de Universiteit Nijmegen. Ik ben als psycholoog gaan werken in de ouderenzorg. Sinds 2000 werk ik in de vrijgevestigde praktijk en in 2012 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Focus psychologie en coaching. Na mijn afstuderen heb ik de registratie Gezondheidszorgpsycholoog (BIG) behaald en de specialisatie Eerstelijnspsycholoog (NIP). Ik voldoe aan de kwaliteitseisen die door de beroepsvereniging en de zorgverzekeraars gesteld worden aan psychologen werkzaam in de gezondheidszorg. Zie voor meer informatie mijn Kwaliteitsstatuut. Daarnaast houd ik mij in mijn werk aan de beroepscode voor psychologen. Door voortdurend bij te scholen, blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in mijn vakgebied. Zo heb ik inmiddels de registratie Psychosociaal oncologietherapeut (NVPO) behaald en ben ik daarmee geregistreerd als deskundige bij KWF Kankerbestrijding. Ook ben ik EMDR Europe practitioner (VEN) en daardoor maximaal geschoold als trauma-behandelaar.

Mijn visie

Het is mijn overtuiging dat ieder mens ten diepste weet wat goed voor hem/haar is. Maar er kunnen problemen in je leven zijn ontstaan, waardoor je het zicht op jezelf kwijt bent geraakt. Je durft dan niet meer op je eigen gevoel af te gaan. Daardoor kun je je angstig of somber gaan voelen. In de gesprekken help ik je weer bij je eigen kracht te komen, zodat je problemen kunt oplossen, keuzes kunt maken en verder kunt. Ik check daarbij voortdurend samen met jou of we op de goede weg zijn, omdat ik ervan overtuigd ben dat alleen datgene werkt, wat voor jouw gevoel ook klopt.

Werkstijl

Regelmatig krijg ik van cliënten te horen dat ze zich bij mij op hun gemak voelen, omdat ik zo toegankelijk ben. Ik vind dat belangrijk; immers als iemand zich prettig voelt, komt het beste in hem/haar naar boven. Ik werk over het algemeen praktisch en zoek samen met jou als cliënt naar wat werkt. Ik maak zaken niet onnodig zwaar, maar kan ook confronterend zijn. Alles vanuit een basishouding van respect.

Ik ben lid van:

  • LVVP: Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen www.lvvp.info
  • NVPO: Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie www.nvpo.nl
  • VEN: Vereniging EMDR Nederland www.emdr.nl